Tangan Gagah Perkasa

Wak rasa, korang mesti dah pernah tengok gambar nie. Wak dapat dari e-mail, search kat internet, banyak dah citer pasal abang tangan perkasa nie.Nie wak kongsikan dengan korang.

Dari email wak :
Chiang Mai, Thailand - Mr Trichan, 50 tahun begitu terkenal dengan kebolehan dan kelebihan luar biasa dirinya. Menggoreng ayam tanpa menggunakan sudip atau senduk. Beliau hanya menggunakan tangannya untuk memasukkan ketulan ayam ke dalam minyak masak panas mendidih. Kemudian memasukkan tangannya lagi untuk mengangkat dan mengeluarkan ayam goreng yang sudah masak dari dalam kuali yang penuh dengan minyak masak mendidih pada suhu 480c. Namun kulit tangannya tetap elok tanpa sebarang kecederaan akibat kesan minyak yang panas itu.
Mr Trichan berkata, " Ketika saya memasukkan tangan ke dalam minyak yang sedang panas mendidih 480c, saya memang terasa panasnya tetapi ia tidak menyebabkan kulit tangan saya terbakar atau melecet. Saya boleh memasak nasi, menggoreng, dan apa saja dengan tangan kosong tanpa menggunakan alatan memasak,"
Warungnya yang terletak di Chiang Mai, 470 batu utara Bangkok sentiasa menjadi tumpuan pelancong asing dan orang ramai bukan saja kerana ayam gorengnya yang sedap tetapi juga untuk menyaksikan sendiri kebolehan luar biasanya itu.
Mr Trichan merupakan pemegang rekod "Guinness Book of World Record" untuk kategori mengangkat 20 ketul ayam daripada minyak masak mendidih 480c selama 1 minit. Selama tujuh tahun terakhir Mr Trichan telah menjadi bintang antarabangsa dan telah mengelilingi dunia bersama isterinya, Mr Trichan, 45, menunjukkan kepakarannya.

1 0 Pengutuk:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...