Kambing Tanda Kesyukuran..

Alhamdulillah.. x lame lagi Majlis Aqiqah & kesyukuran ilham.. pelbagai persiapan telah dibuat walaupun kenduri x sebesar mana pun. Dan persiapan paling penting adalah Kambing yang hendak di Aqiqahkan.. setelah bnyk tempat wak teliti, akhirnya ke Kuala Selangor juge wak untuk memilih kambing. Kenapa jauh sangat? mungkin kerana harga kambing dan tukang masak yang agak murah.. Kalo di Shah Alam semua wak dah tanye, atas RM900 tapi di kuala Selangor semuanya bawah RM700 kan ke wak jimat RM200.. alah pei Kuala Selangor bukannya jauh.. isi minyak 10 higgit pun leh sampai.. huhu..

Wak sempat berborak bersama member wak nie, tanye2 pasal pembinaan ladang kambing nie.. die kate, die dah lama jugak bela kambing secara part time sbb masuk penggal sem baru die akan bertugas semula sebagai pensyarah di Uitm Terengganu.. wah.. hebat.. die tanya wak, nk pilih kambing mana, nak hantar kat mane.. wak bagi tau lah hantar kat Shah Alam di kampung tut.. tut.. sekali die kate die duk kat kampung sebelah ler.. jadi die kate x payah susah2 nnt time dagig dah siap masak ambil jer kat umah die.. waah sempoi.. kan senang..

Tentang pemilihan kambing wak tanya pendapat die.. dan die terangkan apa itu Aqiqah, tanggungjawab sebagai Ibu Bapa.. dan kambing yang sah untuk di Aqiqah.. setelah penelitian die.. die pilih kambing berumur 2 tahun lebih nie untuk wak Aqiqah kan.. die kate kambing nie nampak kurus.. tapi daging padat berbanding kambing lain.. wak accept jer la..

Nak tengok kambing maner??.. teengok kat bawah..



6 0 Pengutuk:

Papa, Mama & AD said...

mak ai.. kurus gile.. diet ke apa kambing ni.. tapi mmg cute gila.. pose senyum lagi.. muahahaha.. berapa berat kambing ni? berbaloi tak ngan harganya.. cuba compare ngan ude punya? dik, budak tu ada tak wat kambing golek? mcm best je kalau dapat wat kambing golek.. insyaallah, akikah new coming AD akak cadang nak wat kambing golek.. agak2 berapa eik?

wakmizie said...

huhu.. x gemok tapi daging padat lemak kurang.. huhu.. ari tu pilih kambing gemok warne coklat mcm kat atas tu.. tapi budak tu kate kambingnyer bnyk lemak.. die yg pilihkn yg kurus tu.. tapi tinggi bleh tahan kambing tu.. besor badan ko ade la jugak.. ude kate kambing die kecik.. x tau ler.. tp.. price bdk nie bg mmg terbaik dari ladang.. sbb die nk clear stok... tp tu ler.. kurus-kurus.. kalo gemok plak pendek.. haha.. nk tergelak pon ade.. kambing jenis jamnapari.. kalo nk kambing golek ambik kat shah alam.. bdk nie x buat kambing golek..

nazrul ashraff said...

emmmbekkk.haha..kambing...

wakmizie said...

bleh tahan bunyi kambing dtg tgk blog wak nie.. huhuhu..

Anonymous said...

says the majority of people payback their particular loans when they're due in addition to while not penalty charges
A top credit debt charitable should expect the amount of persons looking at all of them pertaining to assist finished cash advance loan bills so that you can twice the. credit card debt charitable shows approximately purchase any cash advance, excessive benefit mortgages the year of 2010. That aid organization shows a couple of years earlier the quantity of buyers with them was trivial.
kredyty bez bik dla zadłużonych
szybka pożyczka
szybki kredyt bez biku
szybka kasa bez bik
http://szybkapozyczkaonline.com.pl

http://pozyczki-prwatne.org.pl
http://kredytybezbiku.biz.pl
http://pozyczki-prwatne.org.pl

Anonymous said...

І'm really loving the theme/design of your website. Do you ever run into any internet browser compatibility issues? A handful of my blog audience have complained about my blog not working correctly in Explorer but looks great in Safari. Do you have any tips to help fix this issue?

my website - frontier internet

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...