Motor Baru Polis Diraja Malaysia CBR250

Wah, motor kegemaran wak diambil oleh PDRM la pulak, motor liquid-cooled 4-stroke DOHC single cylinder nie memang kegemaran wak. Ada gak bercadang nak beli motor nie, tapi wak tengok safety motor nie mcm kurang dari segi brake single disk dier, di bandingkan dengan Naza Blade 250r punya safety memang tip top ler. Oh yer, motor polis nie CBR 250r with ABS. Orang kata dengan adanya sistem ABS nie, safety lebih terjamin. Yer ker? Apa pun, CBR 250r nie memang smart, mungkin motor nie akan menggantikan motor kriss yang kebanyakan polis gunakan kot. Tapi, jangan membazir dek kerana untuk tingkatkan kemajuan jentera PDRM sudah ler. Banyak lagi boleh digunakan peruntukan diberi tu. Ok, x nak melalut panjang-panjang. Nah layan CBR250r polis Malaysia.

2 0 Pengutuk:

NURUL AINI NORAZMAN said...

woo,.klu nmpk polis bawak moto ni nk tumpang naik la,.hehehe

Admin Wak said...

@NURUL AINI NORAZMAN
xleh tumpang la nurul, belakang ade box.. hahaha.. kalo boleh dah lama dah abang2 polis kat luar tu tumpangkan awek.. diorg mmg suke bab tumpang menumpang nie..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...