Battle : "Saga BLM vs Saga FL (Facelift)"


Seperti yang semua tahu, kemunculan Saga FL telah banyak diperkatakan sekarang, ada yang suka, ada yang x suka.. Wak??? of course wak x suke!! bukan kerana dengki dengan rekaannya yang cantik.. eh?? cantik ke??? bukan kerana dengki dengan kemudahan yang bertambah.. cuma dengki dengan ratingnye jer.. huhuhu.. Beza Saga BLM dengan Saga FL ??? x bnyk beza pun.. cube tengok kat bawah...


cantik lagi Saga BLM kan?? kan?kan?.. hehe.. Saga BLM nampak ori dan lain dari yang lain.. tapi wak tengok Saga FL nampak mcm nak tiru edisi Toyota Vios jer... Jom kita selongkar dalam kete nie plak..

Semua sama jer kan dengan Saga BLM.. xbnyk beza pown.. cume tang usb radio.. hermm nnt pei beli kat SC proton Saga BLM wak pun leh masuk.. huhu.. nak gak gune Saga FL punyer yer.. power window ade 4.. alah nanti wak pown leh buat la... seat comfort.. ingtkan leather.. hermm nnt wak pasang yg leather punyer.. stereing.. alah beli jer kat sc yang inspira punyer.. lagi canggih.. hehehe...

Semua sama jer kan dgn Saga BLM, sibuk jer FL nie.. kaki tiru.. cuma tang lampu depan tu.. mcm tiru honda punyer lampu jer.. huhu.. tapi wak still suka lampu Saga BLM nampak lebih kemas.. lampu belakang, alah kecikkan jer.. nak bagi sama saiz dengan lampu vios ler tu.. sport rim, lebih terjamin dengan Saga BLM punyer.. 7 batang, die punyer 6 jer.. huhu..
Beza dari segi harga?? tengok kat bawah nie..
Model Saga BLM Saga FL Price difference
1.3 Standard (B) MT RM 36,998 RM 37,998 RM 1,000
1.3 Standard (B) AT RM 39,998 RM 40,998 RM 1,000
1.3 Executive (E) MT RM 39,498 RM 40,698 RM 1,200
1.3 Executive (E) AT RM 41,998 RM 43,298 RM 1,300


Wak dah tau lama dah pasal saga baru nie.. first wak tengok kat paultan.org punyer site ttg saga R3. Cuba tengok, kan sama mcm saga baru tu..

Ape pun, Saga BLM jadi kebanggaan wak.. Wak bagi 5 bintang, Saga FL??? 3 bintang cukuplah.. dah-dah pei main jauh2 ko tu budak baru lagi.. hehehe..

Siapa pilih Saga BLM die mempunyai citarasa sama dengan wak.. Saga BLM the best... :)

26 0 Pengutuk:

Anonymous said...

okla tu ade lame dan ade baru....dh namepn facelift..

Anonymous said...

wak lu...!!!!

Anonymous said...

hahaha

Anonymous said...

aku br jer tempah saga fl nie.bank da call interview ptg td.harap2 luluslaaaaa.....Amin

Anonymous said...

ternyata wak sudah tua.... so citerasanyer tua juga la..

Anonymous said...

xpyh nak compare2 la wak... sng cite wak p jual blm wak tu n then g beli saga fl.. taw dah wak jeles..hehehe...peace

wakmizie said...

@Anonymous

Jangan ler emo sgt.. haha.. wak sajer jer compare2 nie.. jd.. jgn emo sgt ok.. dua2 atas jenama yg sama...

wakmizie said...

@Anonymous

huhu.. compare sbb iri hati dgn saga fl nie.. cun sgt.. adoi..

wakmizie said...

tolong jgn mencarut2 yer kengkawan wak.. nk jadi kwn wak, beri komen jgn mencarut ok.. kalo komen mencarut wak delete.. emo x pe.. hehe.. jgn emo sgt pown x bleh.. haha..

ok thanks.. ops.. lg satu... please don't use anonymous coz i want know your name.. wak bg kemudahan guna sebaiknya ok.. :)

rean said...

saya suka saga FL ni terutama yang rock blue n cafe latte. btw sy tengah tunggu nak dapat kereta je ni (rock blue), agreement bank da sign da! :D peace!

Ps: i'm sure the designers put lots of thoughts on producing this facelift edition, don't u think? penat depa design. bukan senang nak design2 ni. trust me, i'm a designer :)

wakmizie said...

@rean

wak pown designer gak.. designer rumah, lori & mesin.. mmg susah.. bnyk proses.. ape pun tahniah sbb beli kete nasional..

Karem said...

bile la si saga R3 ni nk kuar eh....
ketidak sabaran aku menanti...
mood :~ngidam nk test drive saga R3~

p/s: choose a local product.. ^_*

djebond said...

AKU PAKAI SAGA FL..OK JEE

wakmizie said...

@Karem
nk tunggu edisi R3 mmg lama lagi la kot sbb stok saga fl kat shah alam tu pun belum abis lagi agaknya.. huhu.. kene tunggu ler...

wakmizie said...

@djebond
wak x cakap pun x ok bro.. cume kete nie nnasib2 jer bro.. ape pown tahniah kerana pakai saga fl.. (wak semakin dapat menerima kehadiran saga fl, walau masih terguris kecantikannya)

wal said...

pe3 citer psal kete proton nie suma hampeh jer...
start nak boking beli sampai nak servis suma hampeh je.... agen proton mcm sial jer janji nak kuor kan kete tu.... n pusat servis pon sama, jnji nak claim part kete pon lembap jer...
pe3 kepada pnguna proton y byk bsabar bgus lah...
klu nak suruh bangga ngn proton tempatan bagi lah servis bagus, baru rakyat malaysia yakin ngn produk tempatan....

Anonymous said...

smart gak saga FL nie....

Anonymous said...

Wak oo wak..nk cakap psl tiru2..saga BLM asl design dari Ford Fiesta Sedan..normal la proton dia de ikut skit design kete lain..perodua pun sme gak..diorg bkn tiru tp cm kire share makerting ngn brand2 negara lain..tp walau cm ne pun kite bangge gak malaysia dpt kuar kn kete buatan sndri..walaupun kualiti tk staraf antarabangse..tp skurang2 kite sokong buatan negara kite..peace yo!

Admin Wak said...

@Anonymous
Kan wak kata, wak bukan nak hentam saga FL nie, wak cuma jeles jer.. apa pun, komen anda amat wak hargai, ade juga infonya....

Anonymous said...

@Anonymous
apalah hang nie, kan wak dah kata die jeles, pasal tu die compare-comparekan dan cakap pasal tiru, aku pun jeles sebab dah terbeli saga fl nie.

Anonymous said...

kyiobibvn
ugg ブーツ
ugg ブーツ
ugg ブーツ
アグ
ugg

[url=http://www.snowbootsforwinter.com/] ugg キッズ[/url]
[url=http://www.2012bootsforjp.com/]アグ[/url]
[url=http://www.jpbootsfor2012.com/]アグ ブーツ[/url]
[url=http://www.snowbootstoyou.com/]アグブーツ[/url]
[url=http://www.winterbootsforjp.com/]ugg ブーツ[/url]

http://www.snowbootstoyou.com/ ugg ブーツ
http://www.jpbootsfor2012.com/ アグブーツ
http://www.winterbootsforjp.com/ ugg ブーツ
http://www.2012bootsforjp.com/ アグ ブーツ
http://www.snowbootsforwinter.com/ ugg キッズ

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.

Anonymous said...

A loan applicant may or might not exactly be granted financing depending about the conditions
set through the lending banks payday loans in 2008 virginia was awarded a
grant through the us department of education to
be able to study resources which will help low income students.

Anonymous said...

saga blm lagu laju dari fl, performrnce saga blm lg sdp..std blm mody g 2...haha...TQ :)

wak ngatuk said...

baik wak jual saga blm wak tu,pass tu bli HONDA ex5 lagi bgus wak'eh..2x..
!

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...